Labels

Sunday 11 November 2012

Troukoektruuks #1

Blomversierings verg redelik baie tegniek. En geduld. Twee goeie redes waarom nie almal daarvoor kans sien of dit kan doen nie en soms eerder vars (regte) blomme op koeke rangskik.
As jy wel die truuks bemeester het, maak dit baie meer sin om blomme te maak. Jy kan dit lank voor die tyd maak (selfs weke). En dan is dit maklik om die blomme op die koek aan te bring. Makliker as vars blomme wat meer as een keer gewas moet word (vir die moontlikheid van gif of goggatjies), die stele wat bedek moet word en ook die kans het om gou te verlep.
Blomme kan uit sjokalade of met plastiese versiersuiker gemaak word. Dis elkeen se eie keuse, maar tyd is baie keer die bepalende faktor. Sjokalade kan oornag staan (of tydens Grey's Anatomy) sonder dat dit hard word en breek. So jy kan later weer daaraan werk. Versiersuiker word egter vinnig hard.

Hierdie is 'n paar voorbeelde van wat ek 'n ruk gelede in 'n FBI troukoek-kursus gemaak het.

Varkore gemaak van sjokalade.
Daisies en angeliere van sjokalade.
Daisies van sjokalade.
Die oranje rose is van versiersuiker.
Die rose is weer van sjokalade.

Brush embroidery is 'n maklike manier om 'n koek netjies en afgerond te laat lyk. Dalk nie almal se smaak nie, maar ekself hou baie daarvan. Dit word van royal icing gemaak en word redelik vinnig hard.



Bridal veil is 'n baie duur versieringsmetode. Aan die anderkant is dit maklik om mee te werk aangesien dit 'n elastiese tekstuur het en nie maklik breek nie. Dit word eers na 'n dag hard.


1 comment: